black and gray dell laptop beside white ceramic mug flower
Diigital markedsføring

Tre enkle automatiseringsmetoder

Inneholder reklamelink til Manychat

Jobb smartere, ikke hardere! Når arbeidsoppgavene dine i stor grad ligger på nettet, har du også stadig flere muligheter til å automatisere jobben. På den måten kan businessen din faktisk surre og gå i i bakgrunnen mens du gjør andre ting, og bære deg gjennom om du i en periode ikke får muligheten til å være like aktivt tilstede selv.

Dette er det jeg personlig elsker med digital markedsføring. Om man bygger et godt system av automatiseringer, blir arbeidsdagene veldig enkle etterpå. Ja, det er mer jobb i begynnelsen mens du holder på å sette det opp, men det er absolutt verdt det når du bare har fått ting på plass.

Mine topp tre favorittmetoder for automatisering:

[1] Lagrede svar i Instagramappen

Jeg liker å ønske folk velkommen når de følger meg på Instagram, så jeg har laget en ferdig melding for det i appen. Da slipper jeg å fysisk skrive ut meldingen hver gang det kommer noen, for det kunne blitt litt slitsomt de dagene det kommer mange!

[2] ManyChat i kommentarfeltet

En annen av mine favoritter nå, er ManyChat. Dette er en chatbot som du kan sette opp til å svare automatisk på nøkkelord i kommentarfeltet. Sånn kan du betjene følgere og andre som ønsker informasjon, uten å måtte sitte og vente på meldinger hele tida selv. For noen uker siden lagde jeg en reel med denne funksjonen, og på lørdags kveld nå var det en følger som dermed fikk noen boktips tilsendt mens jeg egentlig satt i sofaen og spiste pizza. Man må jo bare elske sånt!

[3] Epostsekvenser med Mailchimp

Jeg digger Instagram, men la oss bare innse at det ikke er det beste formatet for dybdeinformasjon. Og samtidig spøker AI i skyggene over hele internettet, så det er ikke like fristende å publisere viktige ting åpent lenger heller. Men emailmarkedsføring, kjære leser, er din venn. Og min. For der kan jeg skrive lengre tekster uten å frykte at kunstig intelligens bare skraper den med seg uten å gi noen kred til meg, samtidig som leseren kan lese i fred og ro uten at feeden nådeløst renner videre. Og da er det godt å vite at jeg kan skrive hele epostsekvenser med dybdeinformasjon, som blir sendt til den rette mottageren på det rette tidspunktet, til evig tid etter at jeg har satt opp systemet.

Faktisk elsker jeg automatiseringer så mye at jeg har skrevet en liten guide om disse tre metodene, pluss noen andre ting jeg ofte bruker for å forenkle hverdagen min på nettet. Her får du også detaljerte beskrivelser av hvordan du går frem for å sette det opp – som en liten kokebok, om du vil!

👉🏻 Du finner den her!


Oppdag mer fra Nettnymfe.no

Abonner for å få de siste innleggene sendt til din e-post.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *